Wat is domotica en wat kan ik er mee?

Domotica is een ander woord voor huisautomatisering. Het automatiseren van uw leefomgeving.
De huidige mogelijkheden zorgen er voor dat waar ter wereld u ook bent, het bedienen van alle aangesloten apparaten binnen handbereik zijn.
U heeft slechts een smartphone of een tablet nodig die een internet connectie kan maken. Een aantal apparaten ondersteunen ook het werken via een PC of laptop.
Mocht een internetverbinding niet voorhanden zijn, is het mogelijk via SMS alerts berichten te ontvangen over ingestelde detecties.

Hoe werkt het?

Er zijn meerdere leveranciers die systemen leveren die koppelingen tussen apparaten en apps mogelijk maken.
Wij voeren 2 hoofdmerken (Homewizard en Somfy) omdat we daar goede ervaringen mee hebben, maar ook voor andere merken kunt u bij ons terecht.

Homewizard heeft een artikel geschreven om wat beter duidelijk te maken waar domotica ingezet kan worden:

HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis

De HomeWizard is een innovatief apparaat dat bestaande draadloze apparatuur kan aansturen via je smartphone. Zo kun je verlichting automatiseren, push-notificaties ontvangen zodra er iets in huis gebeurt, het energiegebruik bijhouden en live meekijken met IP-camera’s. Maakte je al gebruik van bijvoorbeeld KlikAanKlikUit, Foscam camera’s of Somfy rolluiken? Dan zijn deze in één keer te automatiseren door aanschaf van een HomeWizard. Op de pagina lees je meer over alle mogelijkheden. Gebruik de iconen hierboven voor meer informatie over een specifiek onderwerp!

HomeWizard is te bedienen met apps voor iOS (iPhone, iPad, iPod), Android smartphones en tablets, en webbrowsers*.
*De Web App is in HTML5 gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om de HomeWizard te bedienen via alle smartphones die over internet beschikken, dus ook Windows Phones en Blackberry’s.

 

HomeWizard features

 

 

 

  Automatiseer verlichting

Automatiseer de verlichting

Natuurlijk wordt het mogelijk om alle lampen via je smartphone te bedienen, maar HomeWizard gaat een stuk verder. Zo kun je timers in te stellen, lampen te groeperen, aanwezigheid simuleren als inbraakpreventie en nog veel meer!

 

Snapshots

Altijd op de hoogte van wat er in en om het huis gebeurt

De bel gaat, je bent niet thuis, maar ontvangt wel een push notificatie op je smartphone. Je klikt op de notificatie en krijgt een foto te zien van de IP camera met wie er voor de deur stond. Dit is slechts een van de vele mogelijkheden.

Sluit ook magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders en deurbellen aan en stel in dat je een notificatie wilt ontvangen als er activiteit wordt gedetecteerd. Je kunt altijd live meekijken met IP camera’s.  Zo ben je altijd op de hoogte van wat er in en om het huis gebeurt.


EnergyLink

 Inzicht in het energieverbruik

Met de HomeWizard + EnergyLink ben je klaar voor de toekomst. Eenvoudig te verbinden met een ‘slimme meter’ en twee extra aansluitingen voor zonnepanelen, een elektrische auto of een watermeter. Daarmee zie je precies wat je gebruikt aan elektriciteit, gas en water! En wat je zonnepanelen terugleveren.

Voor traditionele puls- of draaischijfmeters is er de Wattcher energiemonitor. Met beide producten staan grafieken van een dag-, week-, maand- en jaaroverzicht met één klik op je scherm

 

Htc One HeatLink

Stel de verwarming alvast in voordat je thuis komt

In combinatie met de HeatLink kan de HomeWizard alle OpenTherm compatible ketels en thermostaten aansturen. Vanuit de app kun je presets instellen waarmee je snel de temperatuur aan kunt passen als je eens wat eerder of later thuis bent dan verwacht. Prettiger en zuiniger!

 

Somfy RTS bedienen

Zonneschermen bedienen

HomeWizard heeft ingebouwde ondersteuning voor het Somfy RTS protocol, dit betekent dat de zonwering nu ook geautomatiseerd kan worden! Ook voor Somfy zijn de krachtige HomeWizard functies beschikbaar. Naast het bedienen met je smartphone, kun Somfy ontvangers ook groeperen, timers en zonnestanden gebruiken en schakelen op basis van ‘sensoren’ zoals een magneetcontact, wind- of thermometer.

 

HomeWizard Online

Altijd en overal verbinding

Met onze HomeWizard Online dienst is de app op je smartphone, tablet en computer altijd en overal te gebruiken. Via wifi op het werk, in het buitenland via mobiel internet, of gewoon thuis op de bank.

Het enige dat je hoeft te doen is een (gratis!) account aanmaken op deze website. Daarna kun je altijd inloggen op je HomeWizard via een beveiligde verbinding, met je eigen emailadres en wachtwoord.

Regelmatige updates

Regelmatige updates

De HomeWizard is bedacht, ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Nederland. Doordat zowel de hardware als software in-house ontwikkeld worden, kunnen er razendsnel nieuwe functies toegevoegd worden.

Na een (automatische) firmware update en een update van de HomeWizard app uit de Appstore / Play store, zijn de nieuwe functies beschikbaar voor alle HomeWizard bezitters! Zo komen er constant nieuwe features bij.

Bovenstaand artikel was vanuit Homewizard geschreven, natuurlijk kunnen we u ook adviseren en produkten leveren van Somfy (en andere leveranciers indien gewenst).

Indien u meer van domotica wil weten, ons advies nodig heeft, of zelf even wil shoppen klik dan boven in de pagina op “Domotica” of klik HIER

U gaat dan door naar onze website speciaal gericht op domotica.